17. March 2020

VENTIL SÆKKE

ÅBNE / VENTIL SÆKKE OG PINCH BOTTOM SÆKKE

Den mest brugte ventilsæk har hidtil været lavet af papir i flere lag. I dag kan ventilsække / pinch bottom sække også produceres i PP (polypropylen). Disse sække har mange flere opbevarings- og miljømæssige fordele.

Der er mange brancher der anvender ventilsække, da disse er nemme at fylde og har gode opbevarings- og transportmæssige fordele. Produkter, så som cement, dyrefoder, proteinpulver, kalk og fiskemel er eksempler på typiske produkter man pakker i åbne / ventilsække.

Papir lyder umiddelbart som mere miljøvenligt, men ofte er der i papirsækken enten en pe-plastik membran, eller også er papiret coated med voks eller lignende, hvilket betyder at papiret ikke kan genbruges. Her er PP ventilsække et bedre produkt, da de kan genanvendes. Ligeledes er PP sække lavet udelukkende af ét materiale, fordi lukninger enten blot svejses sammen eller varmelukkes.

Som bekendt så er papir følsomt overfor fugt og fedt, hvilket ikke er tilfældet med PP. Ressourceanvendelsen / mængden af råmateriale, på en PP ventilsæk er mindre, hvilket vil sige at den ikke vejer så meget, på trods af en større styrke. Dette gør selvsagt, at man også sparer ressourcer.

Én fordel en papirventilsæk har overfor en PP ventilsæk, er at man kan lave et bedre tryk på papir end på PP. Men da det jo ikke er kunst eller malerier der skal udenpå, men oftest produktionsnumre og indhold som de vigtigste informationer, så er dette en, i det fleste tilfælde, overkommelig forskel.

En endnu vigtigere fordel for PP – polypropylen-sækken, er at prisen er billigere end for en tilsvarende papir-ventilsæk.

Bluepack er førende i PP-ventilsække, så giv os et kald for rådgivning omkring dette.

 

 

Your cart is currently empty.

Return to shop